Solceller til næring og landbruk

Vår filosofi er å levere solenergi der det trengs, når det trengs - det er bærekraft i praksis. EnergiPluss skreddersyr anlegg med solceller til ditt landbruk eller næringsbygg.

Illustrasjon for kompetansen hos EnergiPluss - leverandør av solcelleanlegg

Kompetanse

EnergiPluss kan landbruk og næring! Vi detaljprosjekterer og foretar de nødvendige analysene for å gjøre ditt næringsbygg eller landbruk energismart og for å utnytte solcelleanlegget best mulig. Vi ordner også søknader for støtte til investering i solcelleanlegg.

De fleste næringsbygg og landbruksbygninger har store strømkostnader knyttet til oppvarming og produksjon. Hvorfor ikke la sola redusere kostnadene? Når du produserer egen strøm får du forutsigbare energikostnader i mange år fremover.

Solceller til næringsbygg

Store tak- og veggflater gir muligheter for egenproduksjon av strøm i mange år fremover. Du får en forutsigbar strømpris, og bærekraftig energi som markedet etterspør. Solceller er godt egnet både innen varehandel, produksjon, landbruk og teknologi.

Solcellepanel til fjøs og landbruk

Landbruksnæringen lever av jord, sol og regn. Sola er drivkraften i hele kretsløpet vi lever av og med. Landbruket i Norge er kjent for høy kvalitet og rene produkter, og med solenergi blir det enda renere. Et solcelleanlegg lever i 30 til 40 år og gir deg forutsigbare strømkostnader og et bedre miljøregnskap for din produksjon.

Landbruksnæringen ligger langt fremme med teknologi i mange produksjoner. Ved hjelp av energismarte løsninger kan solenergien lagres i vann eller batteri og forbrukes når behovet er der.

Skreddersydde løsninger

Vi kjenner landbruket godt, og har lang erfaring med å finne gode løsninger til gårdbrukere som driver innen blant annet kylling-, melke- og planteproduksjon. Vi skreddersyr en løsning som er optimal for ditt behov, og som gir lønnsomhet over tid.

Se våre produkter og tjenester

Som energikilde er solen uovertruffen. Hvert år mottar jorda 15 000 ganger mer energi fra solen enn det jordens befolkning bruker. Selv i Norge gir solen 1500 ganger mer energi enn det vi bruker. Avhengig av hvor på jordkloden man befinner seg så gir solen en energimengde fra 700 til over 2 200 kWh/kvm per år.

Illustrasjon av solcelleanlegg på hus
Solcelleanlegg på taket av sauefjøset hos Bjørnar og Janne i Rennebu.

Selvforsynt med strøm på gården via solcelleanlegg

Bjørnar synes det er spesielt spennende å følge med på produksjonen, og har blitt enda mer fokusert på å spare strøm der han kan, nå som han selv produserer en stor del av forbruket på gården.

Les mer
Solcelleanlegg på 32 kWp produserer rundt en tredel av det totale strømforbruk på en gård i Orkadalen.

Solcelleanlegget gir mange år med gratis strøm i vente

Med vårt nye anlegg regner vi med å kunne produsere rundt en tredel av strømforbruket på gården, sier Arild Stene.

Les mer
Erling investerte i solceller til gården sin i Telneset.

Tror flere bønder vil gå over til egen strømproduksjon

Erling Aas-Eng på Tolga er styremedlem i Norges Bondelag, og tidligere leder av Hedmark bondelag. Han er ikke i tvil om at flere bønder og gårdsbruk vil bli energiprodusenter framover.

Les mer