Energi Pluss stråler i vårsola som får hjelp av mye kvit snø. De høye strømprisene får ytterligere fart på solcelleinvesteringene. Bare sia årsskiftet har EngergiPluss ansatt fire nye medarbeidere.

Denne artiklen er delvis gjengitt med tillatelse fra Tynsetingen.no. Du kan lese hele artiklen her, bak betalingsmur.

Daglig leder Ole Petter Hansæl konstaterer at alle pilene peker mot sola. Energipluss har sikret seg et stort lager av solcellepaneler og festesystemer for å møte den store etterspørselen. Nå står vi står foran store leveranser i andre kvartal.

Dobler omsetningen år for år

Siden oppstart i 2017 har alle pilene gått oppover. Omsetninga første året var på to millioner og den økte til 20 millioner kroner i 2021.– Vi forventer en dobling for hvert av årene som kommer. I dag har vi åtte medarbeidere på heltid og en på deltid. I tillegg sysselsetter vi ti medarbeidere i Østa Elektro, sier den svært fornøyde daglige lederen.

Ole Petter Markedssjef i EnergiPluss
SOLA SKINNER: Daglig leder for EnergiPluss, Ole Petter Hansæl konstaterer at det er nok å gjøre om dagen. Foto: Erland Vingelsgård

Mer og mer lønnsomt

– Hva er situasjonen i dag med hensyn til etterspørselen?– Den er kjempestor. Vi merker stor etterspørsel fra mange som vil investere i solenergi på grunn av de høye strømprisene. Den høye gassprisen i Europa og krigen i Ukraina er viktige faktorer. Solenergiprosjektene blir bare mer og mer lønnsomme slik strømprisen utvikler seg. Prosjekter som tidligere kunne tjenes inn igjen på nærmere ti år, er i dag inntjent på fem-seks år.– Hva trur du om strømprisen framover?– Den vil ligge på europeisk nivå i årene framover. Solenergi er klart mest attraktivt for de som bruker energi når sola skinner. Det er viktig å bruke egenandelsutnyttelsesgraden. Du får 30-35 øre billigere strøm ved å bruke egenprodusert, enn å selge den samme strømmen ut på nettet. Men med dagens svært høye strømpris, og med ytterligere press i forhold til krigssituasjonen i Ukraina, vil det lønne seg godt å selge egenprodusert strøm.

EnergiPluss leverer skreddersydde solcelleanlegg

STADIG FLERE: Bare etter årsskiftet er fire av disse ansatt i EnergiPluss. Fra venstre ser vi Jørn Stormoen, Tatiana Kozhina, René Lisund, Britt Nina Storholm, Ole Petter Hansæl, Kirsti Dølhaug Reinertsen, Knut Flyen og Marius Løkken. Foto: Erland Vingelsgård