Det er ikke rart Ole Petter smiler bredt, men en ting bekymrer markedssjefen

HAR TATT AV: Ole Petter Hansæl, markedssjef i EnergiPluss, forteller om et solenergimarked som har tatt av. Det er en av grunnene til at det ble arrangert fagdag på Tynset fredag. Foto: Jan Kristoffersen

EnergiPluss tjente over to millioner i fjor, og ordrereserven for inneværende år er svært god. Men markedssjef i EnergiPluss, Ole Petter Hansæl, er bekymret for bransjens generelle kompetanse.

Fredag arrangerte EnergiPluss en teknisk fagdag for sine ansatte. I tillegg hadde de bedt med samarbeidspartnere i bransjen. Blant deres samarbeidspartnere er Installasjonservice på Løten, Valdres Energi, Lofoten Elektro med flere.

På dagsorden sto blant annet det som har med kompetanse og kvalitet i bransjen.

– Vi ønsker å ta et ansvar for at det vi, og våre samarbeidspartnere, leverer til kundene. Og at det jobbes etter de forskriftene som er bestemt.

– For jeg er bekymret for at bransjen, som er i enorm vekst over hele landet, ikke alltid har den kvaliteten som kreves, sier markedssjef EnergiPluss Ole Petter Hansæl.

– Hva med dere selv? Opprettholdes den kvaliteten som trengs?

– Ja, det mener jeg. Det er vår egen Jørn Stormoen, teknisk ansvarlig, som har ansvaret for innhold på denne fagdagen. Han har snakket om kvalitet og krav i henhold til gjeldende HMS regelverk, og tekniske forskrifter i samarbeid med Roar Tangen fa Østa Installasjon. EnergiPluss har i tillegg til tekniske forskrifter utvidet kravet til montasje og HMS ved installasjoner av solcelleanlegg.

TEKNISK FAGDAG: Jørn Stormoen, teknisk ansvarlig hos EnergiPluss, var en av flere som fortalte solenergifolkene om de tekniske krav som er i bransjen. Foto: Jan Kristoffersen

Skal nå 100 millioner kroner

Per slutten av mars har EnergiPluss en ordreserve for inneværende år på 55 millioner kroner, og målsettinga for total omsetning i 2023 er ganske så hårete, nemlig 100 millioner kroner.

– Vi har et varelager her på Tynset til en verdi av 20 millioner kroner, og det varelageret vil få fart på seg når vi etter påske setter inn en storoffensiv med å montere anlegg, sammen med våre partnere, slår Hansæl fast.

Men bransjen har en utfordring når det gjelder å skaffe gode fagfolk:

– Vi er 11 ansatte på Tynset i dag, men i løpet av kort tid håper jeg vi er 16. Det lyses ut etter både kunderådgivere og prosjektledere, opplyser Hansæl som også kommer med en klar oppfordring til dem som styrer yrkesfaglig utdanning.

– Opprett en elektrolinje med faget solenergi!

DISSE VAR MED: Denne gjengen var med på fagdag om solenergi på Tynset fredag. Foto: Jan Kristoffersen

Kilde: https://www.retten.no/ (+ artikkel)