Nå kan du dele overskuddsstrøm fra solcelleanlegget
Nye regler gjør det mulig for strømkunder i borettslag, flermannsboliger og næringsbygg å dele egenprodusert, fornybar strøm. Dette kan gi store besparelser på strømregningen for mange.
Nye regler gjør at du kan dele strøm med naboen
De nye forskriftene som trådte i kraft 1. oktober i fjor, gir nettkunder på samme eiendom mulighet til å unngå nettleie og avgifter for den strømmen de selv produserer og bruker, for eksempel fra solcellepaneler. Dette initiativet utvider plusskundeordningen, som tidligere hovedsakelig har vært forbeholdt eneboliger.
En plusskunde er en nettkunde som både forbruker og produserer elektrisitet. Disse kundene betaler ikke nettleie og avgifter for den delen av forbruket som dekkes av egenprodusert strøm. Med de nye forskriftsendringene kan også eiendommer med flere strømabonnenter, som borettslag, dra nytte av denne ordningen. Dette betyr at beboere i et borettslag kan dele på felles, egenprodusert strøm, noe som kan gi betydelige besparelser på strømregningen.
Hvor mye strøm kan deles?
Delingsordningen gjelder for anlegg med en installert effekt på opptil 1 MW (1000 kW) innenfor samme eiendom. Dette gir stor fleksibilitet og muligheter for betydelige besparelser og miljøgevinster.
Enklere å følge med på egenproduksjonen
Fra 1. januar i år trådde noen andre, mindre regelendringer i kraft. Det handler blant annet om hvordan eksisterende plusskunder skal avregnes og krav om at egenproduksjon vises på fakturaen. Med dette vil det bli enklere å følge med på egenproduksjonen.
Vil du bli plusskunde?
Med de nye forskriftsendringene kan enda flere dra nytte av egenprodusert, fornybar energi. For de som ønsker å bli plusskunde og delta i delingsordningen, er dette en gyllen mulighet til å spare penger og investere i miljøvennlig energi.
For mer informasjon om hvordan du kan dra nytte av disse endringene, ta kontakt med oss i EnergiPluss. Vi står klare til å hjelpe deg med å komme i gang med egenproduksjon og deling av strøm.